Workshop: Co-design af forretningsmodeller

Sune_Workshop Kbh billede

20. – 21. Juni 2013 på Kunstakademiets Designskole

Et sjældent gratis tilbud dels til iværksættere, små og mellemstore virksomheder, der har stærke idéer eller værditilbud i støbeskeen, men som mangler inspiration til nye måder at udvikle en tilhørende og innovativ forretningsmodel. Dels til konsulenter, designere, studerende, der er interesseret i brugen af co-design i forbindelse med udvikling af forretningsmodeller.

På workshoppen vil vi både arbejde med at udvikle forskellige mulige forretningsmodeller og udvikle jeres produkt, service, oplevelse eller generelt værditilbud i relation til forretningsmodellen. Målet er at dem som deltager som virksomhed med forretningsidé dels får nye konkrete idéer og perspektiver på mulige værditilbud og forretningsmodeller, dels får erfaring med processer, metoder og værktøjer som inspiration til løbende at udvikle forretningsmodellen.

Workshoppen foregår over to dage for at sikre god tid til aktiviteterne. Alle cases, problemstillinger og brancher er velkomne. Der arbejdes ud fra en eksperimenterende co-design tilgang med nyudviklede designmetoder. Workshopdeltagerne arbejder i små grupper, hvor hver gruppe fokuserer på en og samme case under hele workshoppen. Nogle deltager med cases mens resten deltager som sparringspartnere.

Tilmelding/Spørgsmål:

Der er to måder at deltage på som har hver sine fordele:

(1) Deltag som sparringspartner– skriv 5 linjer om din professionelle ekspertise samt din motivation for at deltage.

  • Få inspiration til processer, metoder og værktøjer til codesign af forretningsmodeller
  • Skab netværk med små og mellemstore virksomheder, der er i udvikling.
  • Få prisrabat på sommerkursus i uge 33 omkring facilitering, metodeudvikling og design af forretningsmodeller.

(2) Deltagelse med idé/virksomhed – skriv 10-15 linjer om din problemstilling

  • Direkte feedback og perspektiver på de ideer og eller udfordringer som du/I har i øjeblikket i forhold til din forretning.
  • Nye ideer og inspiration til din forretningsmodel (værditilbud, kunder, markedsføring, indtægter, omkostninger, ressourcer, partnere og aktiviteter)

Tidsfrist for tilmelding er senest mandag d. 10 juni til. Spørgsmål og tilmelding sker ved at skrive eller ringe til Sune Gudiksen på email sunekg@hum.aau.dk eller tlf. 28145152.  Vær hurtig ude – der er begrænset antal pladser. Det er først til mølle princippet som gælder.

Hvornår: Torsdag d. 20 juni kl. 9-16 samt  fredag d. 21 juni kl. 9-14. Man skal deltage begge dage.

Hvor: Kunstakademiets Designskole – Croquislokalet i bygning 68

Hvem: PhD-stipendiat ved Aalborg Universitet og business model design konsulent Sune Klok Gudiksen. Sune har brugt de seneste år på at metodeudvikle og facilitere workshops specielt i relation til udviklingen af forretningsmodeller. Han har skrevet flere artikler til internationale design- og innovationstidsskrifter. Workshoppen gennemføres i samarbejde med Lektor Eva Brandt der har forsket i co-design i snart 20 år og Co-Design klyngen på Kunstakademiets Designskole, samt InVio – nationalt innovationsnetværk for vidensbaseret oplevelsesøkonomi.

* Workshoppen dokumenteres på video for at kunne anvendes i forskningsregi. Da det er en åben workshop bedes alle behandle virksomhedsfølsomme oplysninger med diskretion.

About Eva Brandt

Eva Brandt is Professor in Social Design at Design School Kolding since May 2019. Before she was professor (MSO) at The Royal Danish Academy of Fine Arts, Schools of Architecture, Design and Conservation, and holds a Ph.D from 2001. Eva is scientific leader of the Lab for Social Design. Previously she was co-leading the Center for Research in Codesign (CODE). Since September 2014 she has been part of the main faculty for a two year international MA-program in codesign. The main part of her research is about how designers can stage open design processes (design labs) with many participants who both can inquire into existing practices and explore possible futures in common. She also contributes to theorizing about experimental design research driven by programs and experiments. She has been contributing to several books such as Design Spaces (IT Press, 2005), Rehearsing the Future (The Danish Design School Press, 2010), XLAB (The Danish Design School Press, 2011), Facilitating Change – Using Interactive Methods in Organizations, Communities and Networks (Polyteknisk Forlag, 2011), and Routledge International Handbook of Participatory Design (Routledge, 2013). Eva has been chairing the Nordic Design Research Conference in 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: